kürtler hiçbir zaman Türklerle aynı cephelerde savasmadi

  male
nitrojen | 11 Sep 2009 - 6:03pm


kürtler hiçbir zaman Türklerle aynı cephelerde savasmadi

__________________________

you play, you pay


öfkeyle kalkarsam zarar vermeden oturmam :-)


malenitrojen | 11 September 2009 - 6:10pm

guzel bir yazi, alinti:


''Bu vatanı düşmanlardan sadece Türkler değil, kürtlerle Türkler beraber kurtarmışlardır. Ancak Atatürk ortaya bir Türklük dehşeti saçıp, kürtleri sindirmiş ve kürtlerin haklarını vermemiştir. Yani devletin kurucu unsuruna kürt halkını eklememiştir.''

İşte kürtçü DEHAP takımı bu fikri savunarak her alanda kürt propagandası yapar. Devletin resmi organları ve bizim milliyetçi camia ne hikmetse kürtçü DEHAP tezlerine karşı çıkacağı yerde ''kürtleri kazanalım'' parolasıyla bu tezlerin hemen hemen aynılarını savunmuşlardır. ''bu devleti kürdüyle Türküyle birlikte kurduk, Çanakkale savaşında beraber savaştık'' söylemleri son 20 yılda adeta resmi politika haline geldi. Devlet ve bazı milliyetçi ağabeylerimiz kürt tezlerinin aynıları savunarak bir anlamda kürtçülere hizmet ettiklerini anlayamıyorlardı. Bu tezler o kadar taraftar topladı ki yalnızca kürtler değil bazı Türkler bile devleti beraber kurduğumuza ve Çanakkalede birlikte savaştığımıza inanmışlardı. Bu tezlere inanan Türk ırkının evlatları tepkisiz, tavizkar bir insan haline geliyorlardı.

Peki gerçek neydi? Hakikaten kürtlerle beraber mi kurulmuştu bu vatan?

İstiklal savaşımızda Türk ırkının evlatları yaşlı - genç, kadın - erkek demeden cepheye koşarken kürtlerin bir kısmı Kuvay-ı Milliye ordularına karşı isyan ediyor, bir kısmı savaşmamak için dağların doruklarına saklanıyor, okuması yazması olan kısmıda İngiliz parasıyla kurdukları cemiyetlerle Türk milletine zarar veriyorlardı.

Kürtlerin KURTULUŞ SAVAŞIMIZ sırasında çıkardıkları önemli isyanlar:

1- ALİ BATI İSYANI: (11 mayıs-18 ağustos 1919) Ali Batı isimli kürt, Midyat'ın güneyinde hayatlarını sürdüren bir aşiretin başına geçer ve İngilizlerden yardım alarak isyan eder. Amacı burada bir kürdistan devleti kurmaktır. Yaklaşık bir ay süren ve çevre yerleşimlere de yayılan bu kürt isyanı Yüzbaşı Yusuf Ziya ve emrindeki askerler tarafından bitirilir ve Ali Batı öldürülür.

2- CEMİL ÇETO İSYANI: (7 haziran 1920) Bahtiyar aşireti reisi Cemil Çeto tarafından Fransız ve İngiliz yardımıyla çıkarılmıştır. Kürt Teali Cemiyeti'nin vasıtasıyla Doğuda bir kürdistan kurulması amaçlanmıştır. Cemil Çeto denen kürt, kısa sürede yakalanmış ve öldürülmüştür.

3- KOÇGİRİ İSYANI: (6 mart-17 nisan 1921) Türkler İstiklal savaşı verirken, kürt eşkiyalar 1920 sonlarında Erzincan, Tunceli, Sivas ve çevresinde pislik saçıyorlardı. Koçgiri aşireti reisi Haydar Bey Kürt Teali Cemiyeti'nin bir şubesini İmranlı'ya açmış ve merkezi yönetime karşı geliyordu. Biraz palazlandıklarında bölgede asker kaçaklarını arayan Türk ordusuna savaş açtılar ve bölgenin kürdistan olmasını istediler. Görüşmeler ile bir sonuç alınamayacağını anlayan Ankara hükümeti bu isyanı bastırdı ve isyancılar teslim oldu.

4- MİLLİ AŞİRET İSYANI: (24 ağustos-8 eylül 1920) Urfa'da Milli Aşiret tarafından çıkarılan ayaklanmadır. Milli Aşiret'in reisi İsmail ile birlikte Halil, Bahur, Abdurrahman ve Mahmut adlı elebaşıları, Doğu'da bir Kürdistan Devleti kurmak düşüncesi ile ayaklanmışlardır. Büyük bir kuvvetle harekete geçen asiler, Viranşehir'i aldıktan sonra Karakeçi Aşireti'ne mensup olanları öldürmüşler, fakat daha sonra yapılan çatışmada, büyük çoğunluğu ortadan kaldırılmıştır.

Bunlar yalnızca kürtlerin Kurtuluş Savaşımızda ki isyanlarıdır. Kürtler son 150 yılda otoriteye karşı 38 defa isyan ederek adeta bir rekor kırmışlardır. Bu gün Musul, Kerkük sınırlarımız dahilinde değilse bunun sorumlusu 1925 yılında devlete karşı ayaklanan Şeyh Said ve çevresidir.

Görülüyor ki kürtlerin Kurtuluş savaşımızda Türk ırkına en ufak bir yardımı olmadığı gibi çıkardıkları isyanlar ve kurdukları cemiyetlerle (Kürt teali cemiyeti, Teali islam cemiyeti vs.) bizi sırtımızdan vurmuşlardır.


__________________________

you play, you pay


öfkeyle kalkarsam zarar vermeden oturmam :-)

female__loovetodo__ | 11 September 2009 - 7:23pm

Ellerine sağlık bunu bizimle paylaştığın için.. yanılmıyorsam Osmanlı Devleti ndeki ilk isyanı da bir kürt çıkarmıştı.. kürtlerin çoğunluğundan duyduğum bir diğer saçmalık da şu "biz özgürlüğümüz için savaşıyoruz". madem sen özgürlüğün için savaşıosun kendin savaş. başkalarının ayaklarının altında kalıp yardım isteme. o ırk ne olmuş ki ne olucak,bizim topraklarımızda dünü mü var ki yarını olsun adamların. her pisliği mübah gören zavallı bir ırk..


__________________________

Y.S

malebrainiac | 11 September 2009 - 11:10pm

"Kurtuluş Savaşı
Mustafa Kemal Paşa Samsun'a çıktığında Kürtlerin sadakatinin farkındaydı ve daha önce Diyarbakır'da 16. Kolordu'da görev yaparken tanıdığı bu insanlara güveniyordu. 16 Haziran 1919'da Kâzım Karabekir Paşa'ya yolladığı şifrede, "Doğu vilayetleri halkının, Ermeni çetelerinin acımasızlığına ve taarruzlarına hedef olmuş, en büyük felaketi görmüş bir unsur olmak sıfatıyla, birlik ve fedakârlık lüzumunu en önce takdir ettikleri iftiharla görülmektedir" diyor ve şöyle devam ediyordu: "Bu sebeple ben Kürtleri de bir öz kardeş olarak ağuşumuza (bağrımıza) katıp tekmil milleti bir nokta etrafında birleştirmek ve bunu dünyaya Müdafaa-i Hukuku Milliye cemiyetleri vasıtasıyla göstermek karar ve azmindeyim."
Zaten Kürt aşiretleri de, 'din ve vatan uğrunda açılacak mücahedeye katılmaya hazır olduklarını', Kâzım Karabekir Paşa'ya bildirmişlerdi. Erzurum civarındaki Kürtler, İstanbul'un İngiltere tarafından işgaline çok üzülmüş ve ilgili makamlara yolladıkları bir telgrafta "Hilafet ve Saltanat makamının uğradığı tecavüz ve ihanetin tazmini ve mevcudiyet ve istiklalimizin temini için son damla kanlarımıza kadar mukavemete ahdediyoruz" demişlerdi. Atatürk, Kürtlerin bu hassasiyetlerini gözeterek ve kimliklerini onore ederek, onları Milli Mücadele'ye kazandırdı. Hamidiye Alayları'ndan kalan Kürt milisler önce Müdafaa-i Hukuku Milliye cemiyetlerine sonra düzenli orduya katıldılar. Urfa ve Maraş'ın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli roller üstlendiler. İsmet Paşa'nın ifadesiyle, "Milli Mücadele devamınca canla başla gayret gösterdiler."

Sevr'e protesto
Kürtlerin içinde 'bağımsız Kürdistan' kurmak isteyen küçük bir milliyetçi grup vardı. Başlarında Şerif Paşa'nın bulunduğu bu 'Jön Kürtler,' İtilaf Devletleri ile anlaşarak önce Kasım 1919'daki Paris Konferansı, sonra 10 Ağustos 1920'deki Sevr Anlaşması'nda boy gösterdiler ve Sevr'e, 'Kürt halklarının Türkiye'den bağımsızlık elde etmeleri' yönünde bir madde eklettiler. Ancak bu kadro, Doğu Anadolu'daki Kürt liderler tarafından şiddetle kınandı. Erzincan'dan 10 ayrı Kürt aşiret lideri, Fransız Yüksek Komiserliği'ne, 'Türklerin ve Kürtlerin soy ve din itibarıyla kardeş olduklarını' vurgulayan protesto telgrafı yolladı. Bediüzzaman Said Nursi, Ahmet Arif ve Mehmet Sıddık, Kürtler adına yayımladıkları ortak yazıyla, Sevr Anlaşması'nı lanetledi. Kürt din âlimleri de Milli Mücadele lehinde Anadolu müftülerinin yayımladığı fetvayı imzaladılar.
Lozan görüşmeleri yapılırken Batılı devletlerin Kürtleri 'azınlık' olarak görmekte ısrar etmeleri üzerine ise Bitlis milletvekili Yusuf Ziya Bey, 3 Kasım 1922'de Meclis kürsüsüne çıkıp şöyle demişti: "Avrupalılar diyorlar ki, 'Türkiye'de yaşayan akalliyetlerin (azınlıkların) en büyüğü, en kesretlisi (kalabalığı) Kürtlerdir.' Bendeniz Kürdoğlu Kürdüm. Binaenaleyh bir Kürt mensubu olmak sıfatiyle sizi temin ederim ki Kürtler hiç bir şey istemiyorlar. Biz Kürtler vaktiyle Avrupa'nın Sevr paçavrası ile verdiği bütün hakları, hukukları ayaklarımız altında çiğnedik ve bütün manasıyla bize hak vermek isteyenlere iade ettik. Türklerle beraber kanımızı döktük, onlardan ayrılmadık ve ayrılmak istemedik ve istemeyiz."
Bir sonraki celsede ise Bitlis, Erzurum, Kastamonu, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Pozan, Diyarbakır, Van milletvekillerinin hepsi şu cümlelerin altına imza attılar: "Türk, Kürt bir kütle-i vahidedir. Kürtler, hiç bir vakit Türkiye camiasından ayrılamaz ve bunu ayırmak için hiç bir kuvvetin tesiri yoktur." (Kaynaklar ve daha fazla detay için
Bkz: Mustafa Akyol, 'Kürt Sorununu Yeniden Düşünmek', 2006)
'Soy ve din kardeşi' oldukları Türklerle birlikte Türkiye için canlarını ortaya koyan tüm bu 'çılgın Kürtler'in bugün kemikleri sızlıyor olmalı. Çünkü Kürtlük adına hareket ettiğini ileri süren bir terör örgütü 30 binden fazla vatandaşımızı katletti ve hâlâ da kan dökmeye devam ediyor. Türkiye'ye ve Türklüğe karşı fanatik bir nefretle dolu etnik Kürt milliyetçiliği, hem Türklere hem de Kürtlere acı ve ölüm getiriyor. Öte yandan da bir grup marjinal Türk ırkçısı, 'tarih boyu Kürt ihaneti' masalları uydurarak, Kürt vatandaşlara karşı husumet körüklüyor.
Türkiye'nin etnik bir gerilime sürüklenmemesi için, iki etnik milliyetçiliği de yenmemiz gerek. Ve bunun bir yolu 'çılgın Türklerin ve Kürtler'in gerçek hikâyesini yeniden hatırlamak. 'Bir hilal uğruna' birlikte savaşmış ve can vermiş o yüzbinlerce şehidin hatırası, Türkiye'nin bölünemezliğinin en dramatik işareti olsa gerek. "

Faşistlere bakın!..artık tarihi bile istedikleri gibi anlatıyorlar.üzücü olan ise bu saçmalıklara inanan cahiller!.

nutuk'u okuyun.ismet inönü'nün anılarını okuyun.o dönemin kitaplarını okuyun da bu saçmalıklara inanmayın!yazık be.


__________________________

love comes again....

Ufak şeylerden zevk alabilmek;
lüks yerine zerafet aramak;
saygı istemek yerine değerli olmak;
zengin olmak yerine kimseye muhtaç olmamak;
sıkı çalışmak, sessizce düşünmek ve dürüst konuşmak;
yıldızları, kuşları, bebekleri ve bilgeleri
açık kalple dinlemek;
işte benim SENFONİM!..

malenitrojen | 12 September 2009 - 9:37am

soylediklerin videoda verilen rakamlarin hicbirini curutmuyor. kurtler Turklerle omuz omuza ne Canakkale Savası'nda ne Kurtulus Savası'nda savasti. ayni saflarda savastigimiz yalandi, saflarin inandigi ve bu rakamlara gerceklere ragmen emrim gecirip mal olarak inanmakta direndigi yalandi. oyle biliniyordu ve curutuldu.


__________________________

you play, you pay


öfkeyle kalkarsam zarar vermeden oturmam :-)

maleonurcuk01 | 12 September 2009 - 9:37am

arkadaşlar güzel konuşuyoruzda yalnız hep esas temel meseleyi atlıyoruz..oda şu ;kürtleri sevelim yada sevmeyelim (benim birçok kürt arkadaşımda var ,olmayanda var)..gidin bir urfaya gidin bir hakkariye kimse size sen yabancısın türksün vs yapmaz evinde misafir eder..şimdi kürtleride savunmuyorum..olaya şurdan bakıyorum:

bu dünyada ABD ve İsrail gibi dev silah-mühimmat ve uçak şirketlerinin sahip olduğu ülkelerde 3.sınıf ülkerin iç savaşları bitmesi istenmez çünkü o silahların satılması gerekir ekonomilerini sağlam tutabilmek için..hatta bu ülkelerin açıkları kullanılır bunu yapmak için..usama bin ladinler,barzaniler,fet. gülenler,abdullah öcalanlar birer oyuncudurlar..yönetmen yönetir onlar oynar..yoksa ne anlar sakallı osama uçağı 11 eylülde çarpmaktan ne anlar dağdaki maho bombayı kurup türk askerine atmaktan..........dolayısıyla bu savaş 25 yıldır bitmedi bitmeyecekte ..TA Kİ türk halkı cehaletten kurtulurda bunu yapan pkk değil amerikan askeridir! diyene kadar.arkadaşlar apo geçenlerde bir söz etti ve dediki mhp bütün türkleri kapsın gelsin bilmemne dağına..peki kamptaki teröremi güveniyordu bunu derken? hayır! o dağın arkasında amerikalı komutan peşmerge eğitiyor hatta abd askeride bizzat bulunuyor..yani BİZ PKK İLE DEĞİL ABD İLE SAVAŞIYORUZ! bunu zihinlerimize iyice kazıyalım ve artık şehitler ölmez vatan bölünmez demektense tvlerde biz abd ile savaşıyoruz diye haykıralım haykıralımki eninde sonunda bu yankı bulsun..gidin yabancı sitelerede bunu ingilzice tercüme edin yazın..bir değil beş değil herkes katkıda bulunsun ve olay obamaya gitsin birazda onlar insanlık suçu işlendiğini görsünler!yoksa normal gelecek artık şehit haberleri...yok kürtçe ünv yok bilmem ne yalan..kürtler bile diyor biz inşaatta aynı sofrayı paylaşır aynı türküyü söyleriz diyor..konu anlaşılmışdır umarım saygılar!

malenitrojen | 12 September 2009 - 10:08am

savas bitmeyecek, elbetteki bitmeyecek. oyunu oynayan da cezalandirilir, yonetmen de cezalandirilir. pkk masa olarak kullaniliyor diye affedilsin mi? ya da hafife alinip 2. plana mi birakilsin? aslina bakarsan ortada masa olarak kullanilma yok, mutualist yasam var. onlarda abd'yi amaclari ugruna kullaniyor, silah teminati gibi. her teror orgutunun arkasinda dis guc zaten vardir, silah pazari elbette olacaktir. amerika olmasa rusya, o olmazsa cin. yasal veya yasadisi yollarla silah teminati. ee, cin'e savas mi acalim birkac cinli silah taciri yasadisi yollarla pkk'ya silah satiyor diye? oyle birseyin onune gecilmez. diger soylediklerin anlamli ama konuyla pek baglantili degil. bunlar bilinen seyler zaten.

basligin anafikri, on yillardir yanlis bilinen bir gercegin ortaya cikmasi ve duzeltilmesi.


__________________________

you play, you pay


öfkeyle kalkarsam zarar vermeden oturmam :-)

maleonurcuk01 | 12 September 2009 - 4:40pm

abi o gerçeği düzeltsen nolacak...hiçbişe! koca bi hiç!bizim tek şanssızlığımız stratejik konumumuz ve bir türkiyenin başında böyle bir bela olması..türkiyenin güçlenmesi istenmiyor dolayısıyla bugün pkk yarın hizbullah..kerkük için şimdi alın size verelim diyorlar ..niye? çünkü petrol bitti değeri kalmadı..içinde boş insan sürüsü..ama geçen bir tv kanalında bir adam enerji projesini açıkladı..gösterdi bir bir haritaları geçiş yerlerini..halen samsun ceyhan,gaziantep yumurtalık nabucco için vs oluşturulan hatlar bir noktada toplanıyor..velasıl kelam öyle çin o olmazsa rusya felan gelemez..abd gibi üs kuracaksın dünyaya hükmedeceksin..rusya sadece bir güç ama abd tesisatıda kurmuş ..git şu an incirliğe 48000 abd askeri var..kimse duymaz bilmez işitmez..ve şu anda daha hareketli ve serfiyat yapıyor..bu başlıkta kürtler bizle savaşmış savaşmamış ama günümüze bakalım görüntü aleyhte..bence toplum bilinçlenecek artık vatan saolsun diyerek geçiştirmeyecek..hesap soracak! diyecek sayın başbakan bu maho ne anlar karşıda abd komuntanları..sıkıştıracaksın..sen bilinen şeyler demişsin..kim ne biliyor allah aşkına? abdullah öcalanın ankara ünv mezunu olduğunu ,barzani talabani denen şerefsizlerin türkiye pasaportuyla yıllarca seyahat ettiğini bilen kaç kişi var?yapmayın gözünüzü sevim..bilmiyoruz!dünyanın hiçbir yerinde bu derece ihanet yok..herkesi duyarlılığa davet ediyorum..

malenitrojen | 12 September 2009 - 7:26pm

Turkiye'nin guclenmesi tabiiki istenmez, bu sadece bize ozgu degil. hicbir ulke ne komsunusunun ne baskasinin guclenmesini ister.

toplum zaten bu ulkedeki herseyin abd tarafindan yurutuldugunun farkinda, biliyor. gecmisten beri hemde. Ataturk de farkindaydi, hatta bizzat o yardimci oldu abd'nin bu ulkeye yerlesmesinde (bir baslik acacagim orada daha ayrintili okuyabilirsin). bazi konularda elin kolun bagli.. birsey yapamiyorsun, iktidara gelende yapamiyor. kardesim anlamiyorum bu iktidara gelen her basbakan mi abd tarafindan tehdit ediliyor, tehdit ediliyor ise ne ile tehdit ediliyor da ''cik disari''yi soylemekte bu kadar zorlaniyor. halk bilinclenmesi bir yere kadar. iktidardan en fazla bir bu ulkede bu kadar cok nefret ediliyor bir yunanistan'da.

konu ihanet ile alakali. savastan kacmak ile alakali. rakamlar, kanitlar.. herseyin palavra oldugunu gosteriyor. kimse benimle Kurtulus Savaslari'nda, Cananakkale Savaslari'nda omuz omuza savasmamisken neden o yuce onura yakistiriliyor. Afganlar bile o savaslarda bize daha cok yardim etti.


__________________________

you play, you pay


öfkeyle kalkarsam zarar vermeden oturmam :-)

malepeacifullord | 16 September 2009 - 11:42am

Kürtler bizimle aynı cephede savaşmış olabilir.Ama bizim için mi savaştı? kendileri için de savaştılar.Kendi aileleri toprakları sevdikleri ve memleketleri için.Fakat bu durum Kürtlerle Türklerin ittifakı gibi görülmemeli.Çünkü Bir yandan bizimle beraberdiler bir yandan da İtilaf Devletlerinin Kürt devleti kurmasına destek olmaya çalıştılar. Ayrıca o bütün cephelerde bizimle savaşan bir tek Kürtler değildi,Türk tarafında savaşan Yunan genci bile vardı.Hem ne olursa olsun; Öcalanı muhattap almak,Kürtlere sporda eğitimde ayrımcılık tanımak kimsenin hatrına olacak şey değil. Artık ortalık kızışıyor. Pkk ve Dtp ile olan kim varsa düşmanımızdır.Pkkya destek vermek demokrasi değildir.Eğer Pkkyı muhattap almak demokrasiyse demokrasisi de batsın kardeşliği de batsın.Analar ağlamasın,Barış gelsin diyenlere lütfen inanmayın.Çünkü öyle diyen insanlar anaları ağlatan insanlardır ya teröre göz yummuştur ya da teröristlik yapmıştır.Türkiye Cumhuriyeti kutsal tanıdıgı bagımsızlıgını savunmada hoşgörülü olamaz.

Bravo Osman Pamukoglu.Umarım bir gün Mecliste hatta devlet yönetiminde görürüz

maleamanfromturkey | 19 September 2009 - 3:17pm

MHP'nin, Devlet Bahçeli'nin söyleyemediklerini Osman Pamukoğlu söylüyor. Helal olsun.


__________________________

"There are two possibilities: Either we are alone or not on the universe. Both are evenly horrible."

Arthur C.CLARKE

maleAlpbörü | 27 September 2009 - 2:56pm

nitrojen arkadaş. Seninle bir çok açıdan aynı fikirdeyim. görüşlerinde yanındayım. Bunları DTP kürtleri yönlendirmek için manipule etmektedir. Kendi kendilerini kandırıyor olabilirler ama ne yazık ki aynı zamanda türkleri de kandırabilmektedirler.
Hatta artık bazı Türklerde "Stockholm sendromu"(kendine zarar vereni sevme) başgöstermiştir.

Biz orta Asyadan buralara kimseye güvenerek gelmedik. Kendimiz geldik kendi kendimi savunamayacağımız gün gelirse kaybolur gideriz.

maleabrekgusav | 9 October 2009 - 9:51pm

tamam arkadaşlar sizlerin fikirlerine katılıyorum fakat bizlerle savaşmamış olmalarından hangi fikiri çıkarıyoruz acaba?Türkiye'de çok sayıda kürt yaşamaktadır ve bizler ırk ayrımı yapmadan mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamak için neler yapmalıyız?Bence asıl konu budur...şu an ki gündemdeki haberler yani...selametle...

malepeacifullord | 10 October 2009 - 10:32am

abrekgusav wrote:
tamam arkadaşlar sizlerin fikirlerine katılıyorum fakat bizlerle savaşmamış olmalarından hangi fikiri çıkarıyoruz acaba?Türkiye'de çok sayıda kürt yaşamaktadır ve bizler ırk ayrımı yapmadan mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamak için neler yapmalıyız?Bence asıl konu budur...şu an ki gündemdeki haberler yani...selametle...

gündemde böyle birşey yok.tamamen huzur kaçırıyor gündemdeki haberler.Gündemdeki haberler Kürtlere özerklik yolunu açan adımların ta kendisini içeriyor.Üzerine Ermenilerle de anlaşma imzalanıp sınır kapıları açılıyor,Istanbuldaki Ruhban okulunu açacaklar,Kıbrısı da verirlerse ne kalıyor ki zaten? adım adım sevre gidiyoruz.Yapılması gereken Terörü bitirmektir.Terör bittiği zaman bölgeye hızla bir ekonomik kalkınma sağlanacak böylece teröre veya açılım saçmalıgına destek veren olmayacak.bu böyledir.Bunları yapacak olan Osman Pamukoglu hükümeti olacak.terörü bitirecek refahı arttıracak.20 bin kişilik gönüllülerden ve evsizlerden oluşan eğitimli bir ordu kuracak,doğudaki karakolları falan hepsini kaldıracak ama terörün kökünü kazıyacak.Osman Pamukoglu Kara tohum kitabında tüm dünyadaki terör faaliyetlerinin nasıl bitildiğini veya bitirelemediğini açıklamış,okumuş araştırmış biliyor boş konuşmuyor.Ayrıca savaşta bizimle savaşmış kürtler olabilir ama aynı zamanda 17 tane Kürt ayaklanması çıktı,Bu nedenle kimse bu cumhuriyeti birlikte kurduk diyip durmasın,çünkü bu ülke için savaşan insanlar bizim hatrımız için savaşmadı,yaşadıgı topraklar ve ailesi için inançları için savaştı.

maleabrekgusav | 10 October 2009 - 3:16pm

yahu söylediklerine bende katılıyorum anlıyorum senide gündemde nasıl böyle bir konu yok, kürt açılımından bahsediyorum ya...

malekaracocuk33 | 11 October 2009 - 3:04pm

eee ne yapalım yani memleketi ikiye mi bölelim,türkler siz batıya kürtler siz de doğuya geçin sonra çarpışın mı diyelim?

yine darbe mi istiyorsunuz
afrikadaki ülkeler gibi mi olalım istiyorsunuz,insanları sürekli sömürülen,avrupanın mutfağı olalım mı istiyorsunuz...her 10 yıla bir darbe gelsin mi istiyorsunuz...

sadece oturup ortaya spekülatif bir yargı koyup konuşmasını bilir bizim milletimiz zaten
bi çözüm üretin arkadaşlar
yıllardır konuşuyoruzda ne oldu...
hala avrupa bizden önde hala önde....

buyrun benim önerim:
yıllardır marşlarda bağırıp söylediğimiz ''demir ağlarla ördük yurdu dört bir yandan'' ı yaparsak ülkedeki sorunların nasıl çözüldüğünü göreceksiniz...

öyle kıçını dayayıp herşeyi eleştirmekle kurtulmuyor bu memleket...
öneri sunmaklada olmuyor yapacaksın....


__________________________

the man in the car

malenitrojen | 11 October 2009 - 5:16pm

yazdiklarinin 2/3'u konuyla alakasiz. konu genel olarak ulkenin nasil kurtulacagiyla, nasil avrupa ile teknolojide yarisacagiyla ilgil degil, onlarca yildir yanlis bilinen tarihi bir hatanin/yanlis yonlendirmenin duzeltilmesi uzerine kurulu.

ayrica son iki cumlen bunu burada yazip nelerin yapilmasi gerektigini onerdigin icin onerdigin seyle bizzat tezat dusuyor.


__________________________

you play, you pay


öfkeyle kalkarsam zarar vermeden oturmam :-)

maleabrekgusav | 13 October 2009 - 4:35pm

nitrojen karacocuk gaza gelmiş yazdıklarımızı, yazılanları hiç okumamı9ş vermiş çoşkuyu klonlara, kardeşim yazdığın cevap alakasız olmuş, saygılar sevgiler

malepeacifullord | 13 October 2009 - 6:21pm

sayın karacocuk türk kürt ayrılsın demıyoruz ama herkes ne dediğinin farkına varmalı bu ülkede herkes Tc vatandaşı olduguna göre ortak dayanagımız ise Türklüktür bu ırk ile kan ile alakalı bır durum degıldır

malecalypso_07 | 15 October 2009 - 8:06pm

karacocuk konuyu anlamadan yorum yapmamaya gayret et;bak denedin ama konudan saptın fazla zorlama istersen.kürtler hiçbir zaman yanımızda olmadı araplar gibi hep arkamızdan vurdular ama onlar da tarihten silinecekler her hain gibi..saygılar..

maleorion08 | 23 October 2009 - 12:42pm

1.Kürtler kurtuluş savaşında Türklerle birlikte savaşmamışlardır.Bilakis Mondros ateşkes antlaşmasından sonra da Türklerin aleyhine çalışmışlardır.(kürt Teali Cemiyeti).

malewizard7 | 22 November 2009 - 10:58pm

Peki de bu cemiyete dahil olmayanlar ne olucak? aynı şekilde diğer cemiyetleri de düşünebiliriz. Ermeniler için de geçerli bu.

Bu ayrımlar doğru şeyler değil..

maleorion08 | 23 November 2009 - 12:38pm

Kürtlerin çoğu bu isyanlara katılmıştır.Dersimdekiler de buna dahil.Sanki bunların hiç kabahati yok.Dersim isyanında 3000 askerimiz şehit olmuş.Bunlardan kimse bahsetmiyor.Türk devleti nezaman zayıf düşse bunler ayaklanmıştır.93 harbinde,Kurtuluş savaşında da da böyleydi. şimdi de durum aynı.
Ayrıca Ben türkleri seven bir ermeni görmedim şimdiye kadar.Gören varsa söylesin.

malewizard7 | 23 November 2009 - 3:16pm

orion08 wrote:
Kürtlerin çoğu bu isyanlara katılmıştır.Dersimdekiler de buna dahil.Sanki bunların hiç kabahati yok.Dersim isyanında 3000 askerimiz şehit olmuş.Bunlardan kimse bahsetmiyor.Türk devleti nezaman zayıf düşse bunler ayaklanmıştır.93 harbinde,Kurtuluş savaşında da da böyleydi. şimdi de durum aynı.
Ayrıca Ben türkleri seven bir ermeni görmedim şimdiye kadar.Gören varsa söylesin.

İlk sölediklerine katılıyorum da konu o değil. Çoğu azı diye zaten ayrım yapılmaz. Topyekün bir ırkı itham etmek doğru da değil. Kaldı ki bu ülke de, Osmanlı da ne Türkler gordu bes para etmez, ne zararlar geldi oralardan. Bir sorun var. Hepimizi etkileyen. Bunu çözmek esas mesele. Bunu yaparken de aynen dediğin gibi bizim şehitlerimizi yokmuşcasına, dışlayanları asla affetmem. Dersim'in de bu kadar öne çıkmasının çok açık bir sebebi var. CHP'ye vurmak ve gündem değiştirmek. Siyaset bu, yapılan budur.

Ermeniler konusuna gelince yanlışınız var. Bu ülkede Türkleri de, Türkiye'yi de çok seven Ermeniler var. Gördüm, biliyorum. En yakın arkadaşlarımdan birisi de böyledir. Tabi bana inanır mısın bilemem.. O yüzden bir haber vardı onu bulmaya çalışacağım.

Bu arada başka bir habere rastladım.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=703229

Bu da bahsettiğim haber.

http://sondakika.com/haber-patrik-vekili-atesyam-diaspora-ve-ermenistan-in-1801305/

malewizard7 | 23 November 2009 - 4:58pm

Bu arada İzmir'deki olayları görmüşsünüzdür. Bu yüzden bu tavır yanlış diyorum. Tahrik etmek için her şeyi yapabilir kimseler şu sırada.

femaleAnck-Su-Namun | 23 November 2009 - 11:31pm

Osman Pamukoğlunun bu sözlerine karşı birilerinin savunma haberini okumuştum ama tam hatırlamıyom bulunca paylaşırım. İfadelere göre Çanakkalede savaşan Kürtlerin çoğu güneydoğu ve doğu illeri yerine büyük şehirlerden gelmişler. O büyük şehirlerin nüfusunun çoğunluğunun Türk olarak kabul edildiğinden Kürtlerin Kurtuluş Savaşlarına katılımın bu yüzden az gözüktüğü söyleniyodu.

maleorion08 | 26 November 2009 - 2:08pm

wizard7 wrote:
Bu arada İzmir'deki olayları görmüşsünüzdür. Bu yüzden bu tavır yanlış diyorum. Tahrik etmek için her şeyi yapabilir kimseler şu sırada.

İzmirdeki olayları insanların üstüne araç sürerek dtp'başlatmıştır.Birde utanmadan bu kürt faşistleri zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar.Dolduracaksın bunları iett otobüsünün içine ,hepsini yakacaksın bu teroristlerin.

malefalcon23 | 16 April 2010 - 7:27am

Sanırım en mantıklı çözüm,Atatürkün 1920'lerde rumlara yaptığı gibi,Mübadele ile bu kro-magnonları K.Iraka gönderip,yerlerine Türkmenleri etirmek lazım.Ben bu asalaklar ve teroristler ile bir arada yaşamak istemiyorum.Bu satten sonra kürtlere güvenemeyiz.

malewizard7 | 21 April 2010 - 10:54pm

Konuya cevap olarak değil ama ek bir bilgi..
Osmanlı'nın kuruluşunda rolleri yoktur. Böyle diyene rastlarsanız kapı gibi Halil İnalcık'ı çarpın yüzüne.. Bakınız Devlet-i Aliyye ilk 100 sayfa.

maleademon bleda | 26 April 2010 - 11:14pm

yani anlamak mümkün değil bir kürtden kürt olduğu için bir türkten türk olduğu için nefret etmek ne anlam ifade eder?her insan bir bireydir ne var yani birbirimize saygı duysak.

bir türk evladı olarak kürt arkadaşlarımı çok seviyorum her şeyden önce bir insanım kürtlerden nefret etmek türklüğün şanına türklerden nefret etmek kürtlüğün şanına yakışmaz. Ama kürt kardeşlerde ayıp etmesinler PKK 'yı desteklemek Atatürk'e laf atmak onlara hiç yakışmıyor.

male-0o_-G-v-Z-_o0- | 27 April 2010 - 10:33pm

Hem Kürtlere yönelik iltifatta bulunuyorsun ve iki ırkı yer ve göklere sığdıramıyorsun,ki güzel bir yaklaşımı olması gerektiği gibi bir yaklaşım fakat,sonunda ise kürtler de dikkat etsin PKK yı savunmasın diyorsun..
Pirinç misali düşüneceksin bu gibi konuları pirinci ayıkladıgın zaman içinden taşları ayıklarsın bir tane ya da birden fazla ki en fazla 50 diyelim bu taşlar yüzünden bütün bir pirinci çöpe atamazsın.kaldıı ki,sende bütün KÜRT insanlarını bu denli bir olaya karıştıramazsın!..
Ve Asıl olan konuya gelir isek,Bu ülke yüzyıllardır aynı çatı alttında birden fazla ırkı kabullenmiş ve barındırmıştır.iyisiyle Kötüsüyle beraberce...
Kurtuluş savaşında Çanakkale savaşında omuz omuza savaşmıslardır..Bunu daha iyi bilmek istiyorsanız ''Deniz Gezmiş'in''Sesin den alıntı yapabiliriz..Bir arkadaşımız ise tam olarak nick'ini hatırlamıyorum daha doğrusu yazmam gereksinimi duymuyorum,o kendini iyi biliyor!Pervasızca bir yazısın da Sunları söylüyor ''Kürtler her zaman bunu yapıyor OSMANLI DEVLETİN de bile iç karışıklıga sebep veriyor'' diye.
Bugün Bırak osmanlıyı bütün ülkeler de iç isyan vardır.bu şç isyanlar ise yönetimin yandaşlarını savunup karşı cepheyi vurma planlarından geçer.Buda gayet normal bir durum.Arkadaşım kürtlerin isyanını(onu aydınlatmak isterim ''SEYİT RIZA''ve''ŞEYH BEDREDDİN'' İsyanlarıdır.
Bunu Söylerken neden acaba OSMANLI Devletinde bulunan Hükümdarların onlara insana zulüm yaptıklarınıı söylemez burası da süpheli..
Saygılarımla;
-0o_-G-v-Z-_o0- !


__________________________

let's GO !